Uložit do nákupního seznamu
Vytvořit nový nákupní seznam

Jaké boty a doplňky zvolit k zeleným šatům?

2024-01-03

Zelená v různých odstínech je jednou z top barev posledních sezón. Bez ohledu na módu a měnící se trendy však stojí za to mít ve svém šatníku jedny nebo dokonce několik šatů v této barvě. Proč? Protože se hodí k mnoha příležitostem a každá z nás si může vybrat odstín, který podtrhne její typ krásy. Celý look se samozřejmě neobejde bez správně zvolené obuvi. Z tohoto článku se dozvíte, jaké boty se hodí k zeleným šatům a na čem to závisí.

Zelené šaty? Je to skvělá volba!

Zelené šaty mají mnoho jmen. Může být základem pro mnoho velmi odlišných stylů, od těch každodenních, přes formální a business, až po velkolepé akce a plesy. Otázka, jaké boty si vybrat pro zelené šaty, je zcela na místě, protože často určují konečný obraz. Než se však dostaneme k nejmódnějším stylům, ohlédněme se zpět. Jedny z nejslavnějších zelených šatů historie jsou pravděpodobně ty, které patří slavnému filmu Scarlett O'Hara z "Gone with the Wind", kterou hraje fascinující Vivien Leigh. Mluvím o outfitu, který si Scarlett kvůli nedostatku peněz na vhodnou látku nechala ušít z... sametových závěsů. Nápad se ukázal jako hit, protože efekt byl ohromující. Dnes jsou nejznámější zelené šaty Jungle Dress od Versaceho, které si Jennifer Lopez oblékla na předávání cen Grammy v roce 2000. Sama zpěvačka v rozhovorech opakovaně zdůrazňovala, že tento odvážný výtvor přispěl k průlomu v její kariéře. Těžko najdete nezvratnější důkaz, že zelený outfit je dobrá volba, když chcete udělat výrazný dojem. Neméně důležité bude jaké boty k zeleným šatům zvolíme. Pro Jungle Dress zvolila JLo stříbrnou sandále na vysokém podpatku a s tenkými pásky. Ne vždy to však bude ta nejlepší volba. Proč? Vysvětlíme v následujících odstavcích.

Krátké nebo dlouhé zelené šaty – které z nich budou lepší?

Vždy se vyplatí přizpůsobit délku outfitu příležitosti a tomu, jak se v konkrétním stylingu cítíme. Vzdušné šaty ke kolenům poslouží jako každodenní outfit nebo do práce. Minišaty si můžeme vzít na akci, i elegantnější, jako je svatba nebo rodinné výročí. Midi délka je dobrý nápad, když vyrazíte ven s přáteli, do kanceláře nebo na rande. Zvláště krásně vypadají midi šaty s širokým spodkem, plisované nebo hladké. Dlouhé zelené šaty udělají dojem na oficiálních ceremoniích, galavečerech, rautech a svatbách, ale dobře poslouží i pro každodenní nošení. Odpověď na otázku, jaké boty ladí k zeleným šatům, se samozřejmě odvíjí i od jejich délky. Nejkritičtější je midi délka, tedy dosah přibližně do poloviny lýtka. Jde o to, že odkryjeme jen malou část nohou, která je opticky zkrátí, pokud zvolíme boty se svrškem, který končí víceméně na stejném místě. Midi šaty proto nosíme buď k vysokým kozačkám nebo kozačkám, nebo k polobotkám – vysokým podpatkům, Dámské lodičky, sandále na klínku nebo baleríny. Jaké boty nosit k zeleným maxi šatům? Kozačky a vysoké kozačky učiní celek těžkým. Pokud se chystáme na večírek, zvolme Lodičky na hrubém podpatku, lodičky na podpatku nebo sandály na podpatku. Tento typ obuvi dobře poslouží i jako doplněk k minisukni.

Jaké boty zvolit k zeleným šatům?

Už víme, že zelená je skvělá volba pro různé příležitosti. Otázkou však zůstává: jaké barevné boty budou nejlepší k zeleným šatům? Jsou barvy, které se k zelené hodí nebo ji naopak zvýrazňují, a to stojí za zvážení při výběru obuvi. Černé lodičky nebo lodičky na vysokém podpatku udělají náš outfit velmi elegantním a oficiálním, někomu však může připadat trochu smutný nebo konzervativní. Dobrou volbou budou i bílé boty na podpatku nebo sandály. K šatům ve stylu safari (khaki a hnědé) se zase hodí hnědé lodičky, sandály nebo klínky. A jaké boty se hodí k zeleným šatům na velkou noc? Tady se můžeme vyblbnout a dokonce jít extravagantně. Také v této barvě doporučujeme zlaté jehlové boty, sandály na podpatku nebo lodičky na jehlovém podpatku. Lidé, kteří mají rádi odvážné a neobvyklé kombinace, si zamilují kombinaci zelených šatů se švestkovými nebo amarantovými pantoflemi.

Boty k zeleným flakonovým šatům

Lahvově zelená je velmi módní a mimořádně lichotivá barva, která zdůrazňuje většinu typů ženské krásy a pleti. Jaká barva bot by se měla hodit k zeleným šatům v tomto odstínu? Dobrou volbou bude určitě velbloudí hnědá, různé odstíny béžové, klasická černá nebo výrazná fuchsiová. Bílé lodičky rozzáří celý look a rozbijí tmavý odstín.

Boty k zeleným květinovým šatům

Květiny a zeleň jsou perfektní kombinací, zvláště na léto. Vzhledem k tomu, že květinové vzory jsou dostatečně působivé, u obuvi se vyplatí zachovat střídmost a minimalismus, aby nevznikl dojem chaosu. Takže, jaké boty se hodí k zeleným šatům se vzorem louky nebo poupat? Vzdejme se těch zdobených kamínky nebo aplikacemi. Nechme to jednoduché. Dobře poslouží sandály s pásky na ploché podrážce nebo vysokém podpatku, lodičky na jehlovém podpatku a lodičky na podpatku. K letnímu květinovému outfitu můžeme nosit i balerínky, tenisky nebo tlumené tenisky.

Boty k zeleným krajkovým šatům

Krajka je skvělou volbou pro velké příležitosti - svatby, plesy, výročí, rauty. Je slavnostní a šik, proto bychom měli volit obuv se stejnými vlastnostmi. Jaké boty nosit k zeleným šatůms krajkou? V tomto případě můžeme zvolit jemné ozdoby nebo krystaly. Klasické lodičky nebo lodičky na vysokém podpatku podtrhnou elegantní styl.

Boty k tmavě zeleným šatům

Tmavě zelená bude vypadat dobře jak při oficiálních příležitostech, například v kanceláři, tak na formálním večírku. Jaké boty budou nejlepší k tmavě zeleným šatům? Pokud se jedná o pracovní outfit, dobře poslouží klasická černá nebo hnědá – v odstínech od béžové po koňakovou. Hitem jsou tmavě zelené a nahé lodičky na vysokém podpatku. Pokud máte rádi neobvyklé kombinace, vyberte si švestkové sandály nebo vysoké podpatky.

Boty k zeleným svatebním šatům

Pokud tápete, jaké boty zvolit k zeleným šatůmna svatbu, radíme trochu extravagance . Vyberte si zlaté nebo stříbrné vysoké podpatky nebo sandály s tenkými ramínky. Nahé lodičky budou také vypadat skvěle, pokud preferujete klasičtější vzhled.

Doplňky k zeleným šatům – jak je vybrat?

Zelená je skvělým základem při výběru doplňků. Doporučujeme kameny a krystaly, které jsou v této sezóně módní – bude se hodit prakticky jakákoliv barva. Další možností je několik zlatých náhrdelníků v různých délkách, ale pokud dáváte přednost stříbru, je to také v pořádku. K zeleným šatům ladí hnědé i bílé doplňky. Tuto barvu můžete také rozbít výrazným kontrastem, např. teplou červenou, švestkovou nebo fuchsiovou. Smaragdové šaty a kobaltové doplňky vytvoří zajímavý komplet.

Styl s různými botami a zelenými šaty

Hledáte inspiraci a přemýšlíte, jaké boty se hodí k zeleným šatům na různé příležitosti? Zde jsou naše nápady:

  • Do práce i do školy - doporučujeme klasický a velmi módní safari styl. Vytvoříte ho tak, že si obléknete jednoduché, nejlépe plátěné šaty na knoflíky, v odstínu khaki. Je skvělé, když má krátké rukávy, límeček a náprsní kapsy. K tomuto outfitu nejlépe ladí hnědé sandály, lodičky na klínku nebo lodičky na vysokém podpatku v této barvě.
  • Na svatbu nebo jinou událost – vyberte si šaty v odstínu intenzivní, smaragdově zelené a rozbijte tento vzhled kobaltově modrými vysokými podpatky a sáčkem také v této barvě .
  • Boho styl – zvolte tmavě zelené, dlouhé a vzdušné šaty s volány. Noste ho s kovbojskými botami a kloboukem se širokou krempou. Doplňte vzhled volným kardiganem, zlatými šperky nebo mušličkovým náhrdelníkem.

Přečtěte si také:

Doporučeno pro vás

Soubory cookie používáme ke správnému fungování webových stránek, k nabízení sociálních funkcí, analýze návštěvnosti a provádění marketingových aktivit – jak ze strany nás, tak našich Důvěryhodných partnerů. Více informací naleznete v zásadách ochrany osobních údajů. Přijetím této zprávy souhlasíte s jejich uložením na váš počítač. Podmínky uložení nebo přístupu k nim můžete určit kliknutím na záložku „Konfigurace souhlasů“. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat vymazáním cookies z prohlížeče na koncovém zařízení.
Close
pixel