Uložit do nákupního seznamu
Vytvořit nový nákupní seznam

Jaké boty si vybrat s punčochami? Komplexní průvodce

2024-01-10

Jaké boty nosit k černým punčocháčům? Jsou lehké kotníkové boty s černými punčochami módním faux pas? Jaké boty nosit s červenými punčochami? To jsou jen některé z otázek, kterým ženy čelí, když chtějí nosit šaty nebo sukni na podzim a v zimě. Chladné dny neodhalují odhalené nohy. Je potřeba je nějak chránit před chladem a punčochové kalhoty jsou pro tento účel jako stvořené. Ty by však měly být vhodně sladěny se stylingem. Jaké boty si vybrat s punčochami? Odpověď na tuto otázku najdete v našem průvodci

Pravidla pro kombinování bot se silnějšími punčochovými kalhotami na podzim/zimu

Pokud přemýšlíte, jaké boty zvolit k punčocháčům, aby vypadaly stylově, pravděpodobně jste si vědomi jejich obrovské rozmanitosti. Tenhle se může ukázat jako náš spojenec. Ke každému outfitu a obuvi najdete dokonalé punčochové kalhoty. Někdy se však volba stane naším nepřítelem a zdrcující. Trh nabízí černé, šedé, tmavě modré, tělové, červené, fialové, zelené a dokonce i žluté punčocháče. Ty se liší tloušťkou vyjádřenou v DEN. Čím vyšší je číselná hodnota před touto zkratkou, tím silnější a neprůhlednější punčocháče máme.  Tento módní doplněk může být navíc hladký nebo vzorovaný. Trh nabízí punčochové kalhoty s matným a lesklým povrchem. Jak vybrat ten správný?

Booty

Černé kotníkové boty s černými punčochovými kalhotami se zdají být perfektním řešením. Jak už to ale bývá, ďábel je v detailech, přesněji řečeno v tloušťce punčocháčů. Nejzajímavější styly s kotníčkovými botami jsou ty, ve kterých jsou černé punčocháče průhledné a matné. Díky tomu opticky zeštíhlují nohy. Neprůhledné punčochové kalhoty 100 DEN jsou mimořádně praktickým a hřejivým řešením, ale také nám zahustí stehna a lýtka. Někteří nosí béžové kotníkové boty k černým punčocháčům, protože si chtějí pohrát s kontrastem a dosáhnout více avantgardního efektu. Musíte si však uvědomit, že toto řešení nám opticky řeže nohy a zkracuje je. Bílé boty s černými punčochovými kalhotami vytvářejí ještě větší kontrast a tuto kombinaci lze použít například, když se chystáme na koncert. Abych to shrnul, moderní móda umožňuje spoustu šílenství. Černá však kotníkové boty na vysokém podpatku v kombinaci s černými poloprůhlednými punčochami poskytují nejlepší efekt, protože opticky prodlužují nohy. Tento typ obuvi má poměrně vysoký svršek, takže kontrastně stylizovaný rozděluje naše končetiny na dvě části.

Kozačky

Světlé boty s tmavými punčochami nejsou nejlepším řešením, když si chceme opticky prodloužit nohy. Nicméně kozačky nad kolenatento problém řeší. Obvykle se hodí pod šaty nebo sukni, takže není vidět jejich konec. Ve výsledku tak moc nezáleží na tom, jaké punčocháče si vybereme. V tomto případě stojí za to zvolit pohodlí a zdraví. Silnější punčochové kalhoty vás udrží v teple, ale také vám zvětší objem nohou. Pokud se rozhodnete nosit světlé boty s černými punčochami, stojí za to věnovat pozornost tomu, zda nejsou viditelné zpod šatů nebo sukně. Pak můžeme dosáhnout dosti nepěkného efektu. Pokud však kozačky končí v polovině lýtek, vyplatí se zvolit punčochové kalhoty v podobném odstínu. Velmi dobře se zde osvědčují punčochové kalhoty střední tloušťky, tedy 40 a 60 DEN. Nekryjí plně jako 100 DEN, ale také chrání před mrazem lépe než 15 DEN. Punčocháče a kozačky jsou bezesporu velmi širokou problematikou, při jejich zvažování byste měli vzít v úvahu délku svršku a svůj outfit. Když zakryje boty, získáme určitou volnost při výběru punčocháčů.

Dámské boty

Už víme, jaké boty se nejlépe hodí k punčocháčům. Ať už sáhnete po elegantní dámské boty nebo tenisky, měli byste věnovat pozornost tomu, že oba prvky byly v podobném odstínu. Klíčem k úspěchu je výběr správné tloušťky. Pokud zvolíte jednoduché dámské boty s plochou podrážkou, skvěle poslouží ty střední, tedy 40-60 DEN.

Tenisky

Zajímá vás, jaké boty se nejlépe hodí k černým šatům a černým punčocháčům? Pokud nechcete vypadat příliš elegantně, zvolte černé tenisky na klínku. Získáte tak dlouhou vertikální linii, která zeštíhlí vaši postavu. Nicméně stojí za to se ujistit, že punčochové kalhoty jsou v tomto případě průhledné. Pokud se však chystáte na oslavu nebo obchodní jednání, dámské lodičky mohou být perfektním řešením. Jedná se o boty na nízkém podpatku s uzavřenou přední částí a mohou mít také pásek upevněný na úrovni kostí. Bohužel lodičky vám díky svému tvaru mohou seknout postavu, takže punčocháče volte raději v odstínu bot a volte průhledné.

Pravidla pro kombinování bot s tenkými punčochovými kalhotami tělové barvy na jaro/léto

Nahé punčocháče jsou modelem, který milují polské ženy. Rádi je používáme na jaře a v létě, když chceme dosáhnout výrazného vzhledu nebo to formální situace vyžaduje. Které boty se nejlépe hodí k nahým punčocháčům? Nejlepší je zvolit lodičky nebo lodičky na jehlách v nahých odstínech. Ty vytvářejí dlouhou vertikální linii, která opticky zeštíhluje postavu a vypadáme vyšší, než ve skutečnosti jsme. Pravidla pro kombinování bot s tenkými a tělovými punčochami obsahují několik důležitých bodů. Především volíme model s matným povrchem. Lesklé punčochové kalhoty tělové barvy vždy vypadají nepřirozeně a vyčnívají z béžových vysokých podpatků a zároveň dávají objem našim nohám.Také byste měli vzít v úvahu svůj individuální tón pleti. Pro každou z nás znamenají nahé punčocháče něco úplně jiného. Ženy s chladnou a světlou pletí potřebují béžové punčocháče s růžovými tóny. Majitelé olivové pleti však mohou zvolit teplejší i tmavší odstín. Opálené punčochové kalhoty v kombinaci se Sněhurčinou pletí působí karikaturně. Pamatujme na to, že vždy vidíme kontrast mezi naší tváří, krkem, pažemi a nohama. Za třetí, pokud v horkých dnech nosíme nahé punčocháče pouze z formálních důvodů, vyplatí se zvolit 7 DEN, tedy model připomínající mlhu.

Jak sladit barvu punčocháčů s botami?

Černé boty

Otázka: Jaké boty nosit k punčocháčům?, v case of black kotníkové boty a Cossacks najde velmi jednoduchou odpověď. K této barvě obuvi se nejlépe hodí černé punčochové kalhoty. V případě kotníkových bot a lodiček by měly být průhledné. K kozačkám však můžeme nosit silnější černé punčocháče. Bez ohledu na hodnotu DEN snadno najdeme správný model. Černé punčocháče koupíte všude, dokonce i v supermarketu nebo drogerii.

Hnědé boty

Jaká barva punčochových kalhot bude dobrým řešením pro hnědé boty? Pokud nechcete nohy opticky zkrátit, ale prodloužit, sáhněte po kotníkové boty na klínku, vyberte podobný odstín. Hnědé boty s černými punčochami nemusí být optimální řešení, ale hodně záleží na odstínu bot. Holínky z tmavé čokolády se snáze kombinují s černými než světle hnědé ploché boty.

Béžové boty

Béžové boty s černými punčochami, pokud nejde o pečlivě naplánovaný kontrast, vypadají docela specificky. Stojí za to vyhnout se takovým kloubům, protože rozřezávají nohy na dvě části. Sehnat silnější béžové punčocháče je však někdy docela problém. Ty jsou v sortimentech známých značek mnohem méně obvyklé a jejich odstín je buď příliš tmavý, nebo příliš oranžový. U silnějších punčocháčů na podzim a v zimě je mnohem viditelnější, že nejsou správně sladěny s odstínem naší pleti, díky čemuž vypadají nepřirozeně. Na jaře a v létě lze však béžové boty poměrně snadno kombinovat s nahými punčochovými kalhotami s průhlednou úpravou.

Bílé boty

Bílé boty se po letech nepřítomnosti opět vracejí do obliby, ale styling je poměrně náročný . Pokud nesáhneme po kozačkách nad kolena nebo kozačkách na podpatku a dlouhých šatech. V takové situaci můžeme zvolit jakékoliv punčochové kalhoty a schovat je pod outfit. Bílé punčochové kalhoty s bílými botami se zdají být zcela samozřejmým řešením, ale ne vždy to vypadá dobře. Tuto kombinaci však můžete vyzkoušet výběrem neprůhledného modelu, na kterém není vidět vaše kůže vespod. Nahé punčocháče ve světlém odstínu ladí s bílými botami. Jedná se o příbuzné barvy, lze je tedy vzájemně kombinovat

Červené boty

Jaké boty nosit k punčocháčům, když je barva bot docela neobvyklá? Pokud zvolíte červené kotníkové boty, kozačky nebo vysoké podpatky, můžete si vybrat jednu z několika tras. Pokud můžete nosit průhledné punčocháče, vyberte si nahé s matným povrchem. Lesk vždy dodá našim nohám objem, kterému bychom se raději vyhnuli. Červené boty s černými punčochovými kalhotami vypadají dobře, pokud mají průhlednou úpravu, nebo jdeme na 40 nebo 60 DEN. Můžete je také kombinovat s šedou nebo tmavě modrouNěkteří fashionisté a influenceři záměrně volí červené boty, aby si pohráli s barvami. Lze je kombinovat se zelenými, kobaltovými nebo kosatcovými punčochami. Bezesporu jde o řešení převzaté z přehlídkových mol, na které se musíte odvážit.

Šedé boty

Šedé boty s černými punčochami jsou na polských ulicích běžným jevem. Je to dobré řešení? Šedé punčochové kalhoty odpovídající tloušťky nepochybně ladí s šedými kotníkovými botami, vysokými podpatky nebo kozačkami. Ty se v obchodech shánějí mnohem snadněji než ten správný odstín béžové barvy, který se hodí k našemu tónu pleti. Někdy je však šedá dost tmavá a má tendenci vypadat grafitově, pak mohou být dobrým řešením černé punčochové kalhoty, stejně jako tmavě modrá nebo béžová ve studeném odstínu. Nyní, když víte, jaké boty se nejlépe hodí k punčocháčům, přejděme k dalším důležitým otázkám.

Jaké punčochové kalhoty nosit s otevřenými botami?

Byly doby, kdy byly punčochové kalhoty s otevřenými botami módním faux pas. Taková kombinace se však na přehlídkových molech prosazuje stále častěji. Můžete si je dovolit, pokud má společnost dress code vyžadující nošení punčochových kalhot. Ty by však měly být tělové a průhledné. Měli byste volit bezešvé punčochové kalhoty, aby na úrovni prstů nebyl tmavší béžový proužek. U černých bot s otevřenou špičkou můžete zvolit černé bezešvé punčochové kalhoty s průhlednou úpravou.

Punčocháče se sportovní obuví – hodí se?

Jaké boty zvolit k punčocháčům při výběru tenisek nebo tenisek? Shodují se tyto kousky oblečení vůbec? Ukazuje se, že sportovní obuv nejen doplní vzdušné šaty a sukně, ale dokonale se hodí i k punčocháčům. Vyplatí se však vybírat takové, ze kterých je vidět naše pokožka. Nejlepší jsou průsvitné a v chladnějších dnech 40-60 DEN.

Přečtěte si také:

Doporučeno pro vás

Soubory cookie používáme ke správnému fungování webových stránek, k nabízení sociálních funkcí, analýze návštěvnosti a provádění marketingových aktivit – jak ze strany nás, tak našich Důvěryhodných partnerů. Více informací naleznete v zásadách ochrany osobních údajů. Přijetím této zprávy souhlasíte s jejich uložením na váš počítač. Podmínky uložení nebo přístupu k nim můžete určit kliknutím na záložku „Konfigurace souhlasů“. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat vymazáním cookies z prohlížeče na koncovém zařízení.
Close
pixel