Uložit do nákupního seznamu
Vytvořit nový nákupní seznam

Jaké boty a doplňky zvolit k černým šatům?

2024-01-11

Černé šaty jsou klasikou bez ohledu na styl. Navíc je to natolik univerzální model, že díky různým doplňkům můžeme nosit stejný outfit na více způsobů. Podle toho, jaké boty si k černým šatům vyberete, je můžete nosit do práce, na večírek nebo na důležitou oslavu. Ukážeme vám, jak vytvořit oslnivé styly s černými šaty jako hlavní postavou.

Černé šaty - věčný klasik!

O malém černém asi slyšela každá žena. Její historie sahá až do roku 1926, kdy se poprvé objevila v časopise "Vogue". Pro tu dobu byla neuvěřitelně odvážným oblečením, ale okamžitě vstoupila do kanonu ženské módy jako symbol elegance a nadčasové elegance. Ve svém šatníku byste měla mít několik černých šatů a pravděpodobně se nedokážete zdržet nákupu dalších modelů. Ale i když nejste fanynkou černé ani klasiky, v tomto článku vás přesvědčíme, že stojí za to vsadit na malé černé. I jeden a tentýž model se bude prezentovat zcela odlišně, v závislosti na tom, jaké boty k černým šatům si vyberete. S odpovídajícími doplňky budete moci měnit styly.

Jaké černé šaty si vybrat? Krátké nebo dlouhé?

Samozřejmě nejlepší je investovat do černých šatů ve verzi mini a maxi. První je skvělou volbou na veškeré akce, kdy chcete vypadat žensky, sexy a svádějící. Pokud k nim zvolíte klasické lodičky, ne nutně černé, ještě více zdůrazníte své přednosti. Navzdory zdání není vysoký podpatek k černé mini nutností. Balerínky nebo ploché lodičky dodají tomuto stylingu trochu ležérnosti a vtipu.

Trochu delší verze černých šatů po kolena se hodí na všechny typy oficiálních příležitostí - v práci, na obchodních schůzkách, představeních, školních a rodinných slavnostech. V takovém oblečení budete vypadat skromně, upraveně a zároveň neuvěřitelně elegantně. Jaké boty k černým šatům po kolenou budou nejlepší? Pokud chcete zachovat střízlivý vzhled, vyberte klasické lodičky s nízkým podpatkem.

Černé maxi šaty jsou skvělou volbou na večerní bály a bankety, stejně jako návštěvu opery. Pokud chcete zdůraznit jejich vybranost a eleganci, vyberte k nim zakryté lodičky. Pokud vám záleží na více extravagantním vzhledu, skvěle se hodí sandály na podpatku zdobené krystaly. A jaká barva bot k černým šatům bude nejoptimálnější? Pole působnosti je obrovské, protože černá skvěle ladí se všemi barvami, možná s výjimkou pastelů.

Boty k černé dlouhé šati

Pokud se ptáte, jaké boty ladí k černým maxi šatům a nemáte ráda podpatky, máme pro vás dobrou zprávu. Takový styling bude skvěle vypadat v každodenní verzi nebo na večírkách, například se sandály nebo těžkými worker boots. Ty poslední dodají stylizaci prvky velmi moderních 90. let. Další nápad je spojení černé dlouhé šaty s botami na platformě. Tímto způsobem budete vypadat mladistvě a volně. K šatě můžete přidat volný svetr nebo dlouhý žaket. K černým dlouhým šatům se hodí také dámské botky nebo kovbojky. Nejslavnější dlouhé černé šaty jsou ty, ve kterých Audrey Hepburn vystoupila ve filmu „Snídaně u Tiffanyho“. Chcete-li zkopírovat tento vzhled, zkuste k této kreaci lodičky s kulatou špičkou na plochém podpatku nebo balerínky.

Boty k černé šati s flitry

Tato kreace je skvělý nápad na divokou noc v klubu, silvestrovskou zábavu nebo karneval. První myšlenkou, pokud jde o to, jaké boty k černým šatům s flitry budou nejlepší, jsou samozřejmě podpatky. Ale může být obtížné s nimi přetažit celou noc. Skvěle se osvědčí také lodičky s nižším podpatkem. Pamětajte na umiar. Flitry jsou velmi efektní, takže v případě bot je dobré vsadit na minimalismus.

Boty k černé kožené sukni

Kožený model je kvintesencí sexy. K němu budou ladit klasické lodičky na sloupku a také ty na tzv. bloku. Pokud chcete, můžete tuto stylizaci nějakým zajímavým způsobem prolomit a vybrat k ní boty na platformě nebo workery. Skvělým doplňkem budou také vysoké kozačky, oficírky nebo kovbojky.

Boty k černé sukni s krajkou

Krajkovina ve spojení s černou vytváří dojem neuvěřitelné elegance. Černá krajka má svůj dlouhý historický původ a stálé místo mezi módními trendy. Kdysi ji nosily královny a aristokratky, později ikony filmu. Dnes může každá z nás vystoupit v takové kreaci na svatbě, oficiální akci nebo plesu. Jaké boty ladí k černým šatům s krajkou? Nejlépe černé nebo stříbrné podpatky, ale lodičky s nižším podpatkem nebudou chybou.

Boty k černé sukni s květinovým vzorem

Taková dívčí stylizace se skví o doplněk sandálků, ale stejně dobře můžeme přidat šmrnc, oblékajíce platformy nebo těžké dámské workery. K tomu samozřejmě podkolenky, abyste vypadala ještě více avantgardně.

Boty k černé sukni na svatbu

Pokud se v černém cítíte nejlépe, nic nebrání tomu, abyste v něm vystoupila na svatbě. Jaké boty k černým šatům na svatbu budou nejlepší? Takové, které oživí decentní kreaci. Můžete sáhnout po krajkových sandálech nebo lodičkách v odstínech červené, zlata nebo stříbra.

Doplňky k černým šatům – jak je vybrat?

Výběr doplňků k černým šatům je opravdu obrovský. K jednoduchým střihům můžete volit minimalistické šperky, stejně tak silné akcenty v podobě geometrických náhrdelníků nebo moderních kamenů a krystalů. Čím více ozdobný materiál, tím méně bohatých šperků potřebuje. Černá skvěle ladí se zlatem i stříbrem. Klasikou je samozřejmě malé černé ve spojení se řetízkem perel a je to stylizace, kterou by měla každá žena alespoň jednou v životě vyzkoušet, aby se cítila opravdu výjimečně.

Několik stylizací s černými botami a šaty

Pokud byste chtěla získat inspiraci a dozvědět se, jaké boty k černým šatům vytvoří nezapomenutelnou stylizaci, využijte našich nápadů:

  • Klasicky – vyzkoušejte tradiční malé černé s lodním nebo polokruhovým výstřihem, bez rukávů. K tomu si obujte černé lodičky na nízkém podpatku a řetízek perel. V takové stylizaci budete vypadat jako ikona filmu.
  • Pracovně – obchodní malá černá se skvěle sladí s bílým sako a lodičkami na nízkém podpatku s černým špičkou. K tomu kabelka a diskrétní náušnice.
  • Mladistvě – krátké černé šaty zkombinujte s botami na platformách nebo workery. Celkový look můžete doplnit bomber jacketem nebo koženou ramoneskou.
  • Pařížský šarm – rozhodněte se pro černé šaty na knoflíky s rozkročeným spodkem, vykrojeným pasem, límečkem a volány. K takové ženské kreaci skvěle ladí krajkové sandálky nebo lodičky s páskem kolem kotníku.
  • Léta 90. – oblékněte černé, dlouhé a rovné šaty ze saténu. Určitě na ramínka typu spaghetti a s vysokým rozparkem na boku. K takové stylizaci budou pasovat jak workery,takový boty na platformě. Můžete také přidat prodloužené sako v neonové barvě.

Přečtěte si také:

Doporučeno pro vás

Soubory cookie používáme ke správnému fungování webových stránek, k nabízení sociálních funkcí, analýze návštěvnosti a provádění marketingových aktivit – jak ze strany nás, tak našich Důvěryhodných partnerů. Více informací naleznete v zásadách ochrany osobních údajů. Přijetím této zprávy souhlasíte s jejich uložením na váš počítač. Podmínky uložení nebo přístupu k nim můžete určit kliknutím na záložku „Konfigurace souhlasů“. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat vymazáním cookies z prohlížeče na koncovém zařízení.
Close
pixel