Uložit do nákupního seznamu
Vytvořit nový nákupní seznam

Jaké boty a doplňky zvolit k tmavě modrým šatům?

2022-09-12

Vedle černé, bílé a šedé je tmavě modrá jednou z klasických a nadčasových barev. Z tohoto důvodu ji rádi volíme zejména pro elegantní příležitosti, jako jsou svatby a hostiny, svatá přijímání, křtiny, ale také pro pracovní nebo obchodní schůzky. Pokud je to zároveň vaše oblíbená barva, pravděpodobně přemýšlíte, jaké doplňky a boty zvolit k tmavě modrým šatům. V níže uvedeném průvodci jsme vyčerpali odpověď na tuto otázku.

Tmavě modré šaty jsou stále trendy!

Proč tmavě modré šaty nikdy nevyjdou z módy? Je to tlumená, vkusná barva, která se hodí k mnoha formálním i méně formálním příležitostem. Námořnická modř má své záblesky, to znamená, že je někdy obzvláště módní v určitém ročním období. Vždy však zůstává univerzální a klasickou volbou. Proto můžete mít ve svém šatníku několik šatů v této barvě v závislosti na příležitosti. Odpověď na otázku, jaké boty nosit k tmavě modrým šatům, závisí na několika faktorech.

Dříve byly tmavě modré šaty spojovány výhradně s formálním a dokonce obchodním oblečením. Námořnická modř byla vyhrazena školním uniformám, ale objevovala se i na uniformách vojáků nebo dělníků a na zástěrách. Dnes se naštěstí dočkala mnoha variant, včetně extravagantních a neformálních. Přečtěte si zbytek našeho průvodce a zjistěte, jaká barva bot se hodí k tmavě modrým šatům.

Krátké nebo dlouhé tmavě modré šaty - které jsou lepší?

Záleží samozřejmě na příležitosti i na vaší individuální náladě. Je zřejmé, že na elegantní galavečery, obchodní jednání nebo pracovní večeře jsou velmi krátké šaty zakázány. Na svatbu, svaté přijímání a křtiny si však můžete vzít mini. A jaké jsou nejlepší boty k tmavě modrým mini šatům? Je to délka, která umožňuje různé variace, a vůbec není řečeno, že budou vhodné pouze jehlové podpatky. Nezapomeňme, že kombinace krátkých šatů a bot na vysokém podpatku dodává ženskost a sex-appeal - záleží jen na nás, zda chceme tyto přednosti vystavit na odiv. K mini lze nosit jakýkoli typ obuvi na vysokém podpatku, včetně bot s plochou podrážkou.

Dlouhé tmavě modré šaty jsou ideální volbou pro velké galavečery, výročí svatby, svatby, bankety a plesy. Námořnická modř je elegantní a noblesní sama o sobě a maxi délka tento dojem ještě umocňuje. Rozhodněme se pro takovou sadu, pokud chceme zdůraznit hodnost a vážnost obřadu. A jakou barvu bot si vzít k tmavě modrým maxi šatům pro zvláštní příležitost? Černá barva dodá eleganci, ale bude působit konzervativně a možná i trochu nudně. Je snadné zvolit něco extravagantnějšího, například červené, zlaté nebo stříbrné jehlové podpatky. Námořnická modř se krásně hodí ke smaragdově zelené, takže smaragdově zelené sandály oživí vzhled. Hnědá barva naopak působí méně elegantně.

K tmavě modrým šatům zvolte jehlové nebo ploché boty?

Vybrali jste si oblečení a teď přemýšlíte, jaké boty se budou nejlépe hodit k tmavě modrým šatům? Pokud váháte mezi jehlovými a plochými botami, doporučujeme, aby v tomto případě byla nejdůležitějším faktorem délka vaší kreace. Tajemství spočívá v tom, že nesmíte odhalit příliš krátké lýtko, protože to opticky zkracuje nohy. Co to znamená v praxi? Pokud plánujete nosit mini a šaty v délce ke kolenům, můžete si vybrat jakýkoli typ a výšku podpatku, dokonce i ploché boty, vysoké kozačky a kovbojské boty nebo kozačky v délce do půl lýtek. Velká část vašich nohou bude stejně vidět, takže nezáleží na tom, jestli sahají až k nebi. Stejně tak u maxi délky, která zase zakrývá celé nohy - problém optického zkrácení odpadá.

A jaké boty nosit k tmavě modrým midi šatům? Někteří lidé považují tuto délku za problematickou, ale nemusí tomu tak být, pokud dodržíte několik pravidel. Především nedoporučujeme boty, jejichž svršek končí těsně pod lemem šatů, ať už jsou na podpatku, nebo s plochou podrážkou. Viditelná zůstane pouze krátká část lýtka, což jednoduše zkrátí nohy. K midi šatům však můžete nosit baleríny, vysoké kozačky a kozačky nad kolena, stejně lodičky na vysokém podpatku, lodičky na hrubém podpatku cnebo lodičky na klínu.

Boty k tmavě modrým šatům - jak si vybrat?

Délku a střih bot jsme již probrali, nyní si ujasníme, jaká barva bot se nejlépe hodí k tmavě modrým šatům. Možnosti výběru jsou opravdu obrovské. Pro velmi formální oblečení, například do práce a na obchodní schůzky, doporučujeme klasiku - černé a hnědé pantofle budou fungovat perfektně. Pokud si můžete dovolit větší extravaganci, nezapomeňte, že tmavě modrá a červená je dokonalá kombinace, díky které můžete udělat velký dojem a zůstat elegantní. Stejně vkusně bude vypadat i bordó barva lodičky. Při větších akcích, jako jsou svatby, večírky nebo rauty, doporučujeme jít do toho ještě šíleněji. Oživte své tmavě modré šaty zlatými nebo stříbrnými jehlovými podpatky či sandály na podpatku a podtrhněte tak eleganci svého výtvoru.

Boty k tmavě modrým třpytivým šatům

Námořnická modř je barva, která se často objevuje v saténových nebo saténových kreacích. Není divu, protože elegance a třída jdou ruku v ruce. Jaké boty zvolit k tmavě modrým saténovým šatům? Nejlépe stejně elegantní. Podpatky na jehlovém podpatku, nejlépe vínové, zlaté nebo stříbrné, jsou ideální volbou.

Boty k tmavě modrým flitrovým šatům

Flitry přitahují veškerou pozornost a jsou velmi okouzlující. Pokud nevíte jaké boty zvolit k tmavě modrým flitrovaným šatům nezapomeňte na zdrženlivost. Zvolte klasické jehlové podpatky nebo jemné sandály na podpatku bez dalších ozdob.

Boty k tmavě modrým krajkovým šatům

Krajka sice podtrhuje půvab kreace, ale je konzervativnější než například flitry. Proto odpověď na otázku, jaké boty nosit k tmavě modrým krajkovým šatům, umožňuje více šíleností. Můžete si dopřát zlaté nebo stříbrné jehlové podpatky, dokonce i s brokátovým lemováním, třpytkami, ozdobnými kamínky nebo krystaly. Zejména proto, že krajka je materiál, který se často volí pro velmi formální příležitosti, jako jsou svatby nebo silvestrovské plesy.

Boty k tmavě modrým hráškovým šatům Tmavomodré šaty v hráškovém odstínu jsou vrcholem francouzského stylu a vkusu. Je okouzlující a svůdný zároveň, zejména v zapínané verzi s malými bufetovými košíčky a širokým spodním okrajem. K těmto šatům se nejlépe hodí klasické lodičky nebo lodičky s otevřenou špičkou, stejně sandály na podpatku.

Boty pro tmavě modré svatební šaty

Svatby jsou zvláštní příležitostí - velmi slavnostní, ale zároveň umožňující spoustu bláznivostí ve stylingu. Jaké boty k tmavě modrým svatebním šatům by byly tou nejlepší volbou? Pokud chcete opravdu zazářit, zvolte lesklé jehlové podpatky. Milujete avantgardní kombinace? Vyberte si boty v barvě fuchsie. Chcete oživit svůj outfit? Obujte si měkké páskové sandály tělové barvy.

Doplňky k tmavě modrým šatům - co si vybrat?

Existuje mnoho barev, které dokonale ladí s námořnickou modří nebo ji zvýrazňují jako kontrast. Patří mezi ně stříbrná, zlatá, červená, vínová, smaragdová, béžová a fuchsiová. Pokud přemýšlíte, jaké boty a doplňky se hodí k tmavě modrým šatům, nezapomeňte, že boty a kabelka by měly barevně ladit. Námořnická modř je sama o sobě poměrně konzervativní, takže pokud se bojíte nudy, zvolte kobaltový odstín nebo kreaci oživte spoustou zlatých šperků. Výrazné a kontrastní barevné akcenty dobře fungují jako doplňky.

Boty a tmavě modré šaty - styling

Námořnická modř je půvabná barva pro mnoho vzhledů. Chcete vypadat jako ikona francouzského stylu? Vezměte si tmavě modré rozevláté hráškové šaty, které doplňte červenými jehlovými podpatky a kabelkou. Čeká vás důležitá prezentace a chcete zdůraznit svou profesionalitu? Klasické námořnicky modré šaty princeska a béžové lodičky na jehlovém podpatku udělají své. Chystáte se na svatbu? Zvolte kobaltově modré šaty, které můžete doplnit smaragdovými nebo fuchsiovými doplňky. Hledáte dokonalý letní outfit do práce? Pro oživení zvolte tmavě modrý smoking, baleríny stejné barvy a béžovou nebo bílou kabelku.

Přečtěte si také:

pixel