Uložit do nákupního seznamu
Vytvořit nový nákupní seznam

Jaké boty nosit k sukni? Komplexní průvodce

2024-01-11

Při výběru bot k sukni často přemýšlíme, jak vytvořit úspěšný styling. Při sestavování oblečení je třeba vzít v úvahu několik faktorů. Klíčovou roli zde hraje: délka sukně, materiál, ze kterého byla vyrobena, její barva a výběr vhodných punčochových kalhot. Tento poslední bod lze v neformálních situacích v teplejších dnech roku vynechat. Zveme vás k přečtení obsáhlého průvodce stylingem, který rozptýlí veškeré pochybnosti související se skládáním outfitů.

Jak vybrat boty, aby odpovídaly délce vaší sukně?

Při výběru bot k sukni byste bezesporu měli vzít v úvahu její délku. Některé styly obuvi mohou zkracovat nohy a deformovat postavu. Také nenápadné detaily mají někdy negativní dopad na vnímání outfitu.

Boty s krátkou sukní

Při výběru bot ke krátké sukni byste měli věnovat pozornost převládajícímu počasí a své výšce. Vysoké ženy si na jaře a v létě mohou dovolit balerínky, mokasíny i ploché sandály. Na podzim a v zimě jim však dělníci vyhovují, Boty, dámské boty a boty. I oni by si však měli dávat pozor, aby je boty nepořezaly na nohách. Na podzim a v zimě, abyste se tomuto efektu vyhnuli, můžete nosit punčocháče ve stejné barvě jako vaše boty. Na jaře a v létě se však vyhýbejte páskům uvázaným nebo zapnutým ve výšce kotníků. Mnoho bot se hodí ke krátké sukni, protože dost odhaluje nohy a tím je prodlužuje. Nižší ženy, které chtějí opticky přidat pár centimetrů na výšce a zeštíhlit postavu, mohou volit sandály na vysokém podpatku, lodičky na klínku, kozačky na jehlách nebo kozačky na platformě. Na jaře a v létě, kdy se vzdáváme nošení punčocháčů, stojí za to věnovat pozornost botám tělové barvy, které přirozeně prodlouží linii nohou. Na podzim a v zimě volte punčochové kalhoty v barvě kotníkových bot nebo kozaček na podpatku.

Jaké boty nosit k midi sukni?

Obuv s midi sukní představuje větší stylingovou výzvu. I vysoké ženy si s touto dost problematickou délkou musí dávat pozor. Midi sukně by měla vždy končit na štíhlé části lýtka. Aby nedošlo k deformaci postavy a zkrácení nohou, měla by být kombinována s vysokými podpatky. Na jaře můžete sáhnout po blokových pumpách. V létě se vyplatí zvolit sandály na vysokém podpatku. Na podzim a v zimě kotníkové boty a vysoké kozačky (na klínku nebo na podpatku). Vyplatí se však postarat se o detaily, které ovlivňují vnímání stylingu. Lodičky a sandály na vysokém podpatku by neměly mít pásek kolem kotníku. Ten poskytuje dodatečnou stabilizaci, ale také řeže nohy a zkracuje je. Kotníkové boty a kozačky by se zase měly skrývat pod midi sukní. Pokud je mezi nimi a spodní částí šatní skříně volný prostor, dále to naruší proporce postavy.

Vyberte boty, které se hodí k dlouhé maxi sukni

Zajímá vás, jaké boty se nejlépe hodí k dlouhé sukni? Máme pro vás dobrou zprávu. Tento typ výtvorů ponechává poměrně široký manévrovací prostor. Maxi sukně vytvářejí vertikální linie, které opticky zeštíhlují postavu a prodlužují nohy. Navíc si pod ně můžete vzít jehlové boty nebo kozačky na podpatku, abyste si pár centimetrů přidali. To je také skvělé řešení, když je nám sukně příliš dlouhá a nemáme čas ji zkracovat u švadleny. Často však chceme vytvářet zajímavé outfity a chceme vystavit své boty. Obuv k maxi sukni může narušit její vzdušný charakter, pro tuto roli se bude skvěle hodit dámské workerky. Mnoho žen je nosí každý den kvůli jejich pohodlí. Při výběru bot k dlouhé sukni můžete zvolit i klasické dámské boty nebo kozačky.

Boty a barva sukně a punčochových kalhot – pravidla stylingu

Počasí v Polsku vám vždy nedovolí odhalit nohy. Zatímco na konci jara a léta to obecně není problém, na podzim nebo v zimě je potřeba nosit punčocháče. Ty poskytují ochranu před chladem, ale jsou také pozoruhodným módním doplňkem. Jeho výběr je však často obtížný. Zde musíme odpovědět na otázku: jaké boty ladí k sukni a jaké punčochové kalhoty k nim budou vypadat nejlépe?. Pozornost byste měli bezpochyby věnovat vzorům a barvám jednotlivých prvků. Hladká sukně v černé, bílé, šedé nebo tmavě modré ponechává poměrně velký prostor pro manévrování. Jedná se o neutrální barvy, které se dobře kombinují s mnoha dalšími. Punčocháče si můžete vybrat barevné nebo vzorované. Pokud však tvoříme outfit do práce, je nejlepší volit tlumenější řešení. Nahé punčocháče se budou dobře hodit k bílým a béžovým sukním. Ty se také perfektně hodí ke světlým kotníčkovým botám a kozačkám.Nohy se pak nikde nezařezávají a vypadají dobře.

Nicméně tmavší barvy sukní, včetně vínové, černé, tmavě modré, grafitové nebo lahvově zelené , dobře fungují, vypadají v kombinaci s černými punčochovými kalhotami a černými kotníčkovými botami/kozačkami. Lze použít i jiné barvy. K zelené sukni ladí tmavě fialové punčocháče a švestkové kotníkové boty. Některé ženy volí kontrastní kombinace. Kombinují zelenou s hořčicí. V případě tohoto typu kombinace je nejlepší, když jsou punčocháče a boty ve stejné barvě. Potom opticky prodlouží nohy. Důležitá je také tloušťka punčochových kalhot. 100 DEN vždy dělá nohy objemné, ale v mrazech funguje dobře. Punčochové kalhoty 15-60 DEN, které jsou průhledné nebo poloprůhledné, jsou nejlepší pro poutavé styly.

Sukně a roční období – jak si vybrat?

Zajímá vás, jaké boty se nejlépe hodí ke kožené sukni? Po tomto typu oděvu obvykle saháme v chladnějších dnech. Kožené sukně jsou těžší částí stylingu, která se nehodí ke konci jara nebo léta. Tyto typy spodků vypadají skvěle v kombinaci s kotníčkovými botami a kozačkami. V případě mini délky mohou mít tyto podzimní boty buď rovnou podrážku, nebo podpatek. Na jaře můžete nosit sportovní obuv se sukní. Vypadají mimořádně působivě, protože narušují jeho smyslný charakter. Bílé tenisky nebo tenisky se stále častěji nosí i s tužkovými sukněmi těsně nad kolena, které tvoří základ business stylingu. Jedná se o velmi pohodlnou a praktickou obuv. Sportovní boty se sukní můžete nosit i v chladnějších dnech léta a začátkem podzimu. Na horké dovolené se tento vzdušný prvek dámského šatníku nejlépe kombinuje se sandály, žabkami nebo balerínkami z přírodní kůže.  V zimě můžete nosit boty se sukní. Vyplatí se však dbát na to, aby neprořezávaly nohy a nedeformovaly postavu. Mušketýrské boty, které končí pod koleny, jsou často zcela zakryté sukní, takže jsou důstojným řešením. V případě nižšího svršku volte punčochové kalhoty v barvě kozaček.

Jaké boty se hodí k sukni?

Obuv lze k sukni sladit mnoha způsoby. Některé ženy volí konzistenci jednotlivých prvků. Pokud volí tužkovou sukni, volí jehlové boty nebo kozačky na podpatku s vypasovaným svrškem. Když si však obléknou mikinu, hodí se k ní dámská sportovní obuv. Jiní však rozdělují různé styly. Vysoké podpatky kombinují se sportovními sukněmi a ty s tužkovým střihem s dělníky nebo teniskami.

Sukně kotníkové boty

Kotníkové boty vždy skvěle doplní sukni, zvláště brzy na jaře a na podzim, kdy je příliš teplá do bot a příliš studená na balerínky nebo mokasíny. V posledních letech se staly velmi populární kovbojské boty, které ladí se spodky ve stylu boho.

Kolínky

V zimě se vyplatí nosit kozačky se sukní , které v kombinaci se správně vybranými punčochovými kalhotami ochrání vaše nohy před mrazem a sníží riziko nachlazení. Tyto boty se však liší v detailech včetně výšky svršku. Mušketýři dosahují do půli stehen. Existují i ​​kozačky s nízkým a středním svrškem. Vyplatí se však ujistit se, že končí v relativně štíhlé části nohy.

Pracovníci sukní

Při výběru bot k sukni stále více překračujeme obvyklé vzory. Těžší boty, jako jsou dělnické, mohou narušit její smyslný charakter. Mnoho influencerů je nosí nejen k pleteným sukním, ale také k těm z lesklého saténu. Díky dělníkům vypadají ty druhé stylověji.

Kolínky

Podzim a předjaří jsou obdobím, kdy boty přechodové vedení jako dámské kozačky. Ty mohou být formálnější a budou se hodit i v business stylu. Méně elegantní lze nosit každý den a lze s nimi zacházet jako s pohodlnou obuví na podzimní procházku.

Přečtěte si také:

Doporučeno pro vás

Soubory cookie používáme ke správnému fungování webových stránek, k nabízení sociálních funkcí, analýze návštěvnosti a provádění marketingových aktivit – jak ze strany nás, tak našich Důvěryhodných partnerů. Více informací naleznete v zásadách ochrany osobních údajů. Přijetím této zprávy souhlasíte s jejich uložením na váš počítač. Podmínky uložení nebo přístupu k nim můžete určit kliknutím na záložku „Konfigurace souhlasů“. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat vymazáním cookies z prohlížeče na koncovém zařízení.
Close
pixel