Uložit do nákupního seznamu
Vytvořit nový nákupní seznam

Jak chodit na jehlových botách a vysokých podpatcích? Vše, co potřebujete vědět, na jednom místě

2023-12-29

Nohy na vysokých podpatcích vypadají fenomenálně, to je proč se mnoho žen rozhodne nosit vysoké podpatky, i když nejsou tím nejpohodlnějším řešením. Abyste během důležité oslavy, jako je svatba nebo karnevalový ples, předvedli dobrý výkon, vyplatí se předem nacvičit správné držení těla a podniknout kroky. Měli byste si však dávat pozor na své záměry – ženy, které s tímto typem obuvi začínají své dobrodružství, by měly zvolit nižší a silnější podpatek, který poskytuje větší stabilitu. Jak nosit vysoké podpatky, abyste vypadali noblesně?

Nohy na vysokých podpatcích – proč jsme tak ochotni nosit tento typ obuvi?

Naučit se chodit na vysokých podpatcích je docela výzva, ale mnoho žen se je rozhodne nosit, protože tyto boty způsobují, že jejich postava vypadá mimořádně výhodně. Podpatek vždy nohu opticky prodlouží, zvláště jde-li o prodloužení nohy z hlediska barvy. V létě, kdy si můžete dovolit odhalit své tělo, se vyplatí zvolit pohodlné vysoké podpatky v nahý odstín co nejblíže tónu vaší pleti. V chladnějších dnech byste měli volit boty barevně ladící s punčochami, abyste dosáhli efektu optického prodloužení nohou. Nohy na vysokých podpatcích často vypadají menší, než ve skutečnosti jsou. Ženy, které nosí velikost 40-41, je rády používají k mírné korekci své délky. Dokonce i lodičky na nízkém podpatku dodávají eleganci a zdůrazňují vznešenost oslavy postav. Přispívají také k optickému zeštíhlení postavy.

Jak chodit na vysokých podpatcích? Správná technika

Nošení vysokých podpatků dodává ženám sebevědomí a odhodlání. Dokonce se ukázalo, že tento typ obuvi v kombinaci s dámským oblekem usnadňuje jejich profesní postup. Psychologie oblékání hraje v jejich prospěch jen tehdy, když se stylově pohybují na vysokých podpatcích. Ženy, které neudrží rovnováhu, podnikají nejisté kroky a zaujímají shrbené držení těla, nejsou vnímány jako profesionálky. Jak se naučit chodit na vysokých podpatcích, aby vám skutečně zvýšily sebevědomí?

Postoj těla

Naučení se chodit na podpatcích vyžaduje zvládnutí správné techniky. Skládá se mimo jiné z: držení těla. Při chůzi na vysokých podpatcích se doporučuje, aby žena narovnala ruce, mírně zvedla hlavu, stáhla lopatky k sobě a vtáhla břicho. Toto držení těla nejen usnadňuje pohyb dovnitř vysoké podpatky, ale má také pozitivní vliv na sociální vnímání. Klade důraz na sebevědomí a odhodlání. Stojí za to se ujistit, že chůze na vysokých podpatcích nemá negativní dopad na vaši mimiku. Pokud je na vaší tváři vidět bolest, sklíčenost nebo nejistota, měli byste zvážit, zda jsou vaše boty pohodlné. Ne všechny ženy se cítí v tenkých podpatcích sebevědomě, někdy mohou být lepším řešením lodičky na jehlách, které poskytují větší stabilitu při pohybu. Ruce by při pohybu na vysokých podpatcích měly fungovat, pokud se přilepí k tělu, je nejen obtížnější udržet rovnováhu, ale také působí nepřirozeně.

Umístění nohou

Jak nosit podpatky, abyste udělali dobrý první dojem, například při pracovním pohovoru? Klíčovou roli hraje uspořádání chodidel. Ty by měly být umístěny rovně, jeden za druhým. Měli byste udržovat malou vzdálenost mezi levou a pravou nohou a nezapomeňte je umístit paralelně. Bohužel mnoho žen směřuje prsty dovnitř, což způsobuje, že jejich chodidla svírají ostrý úhel. Při pohybu může připomínat krok tučňáka. Při chůzi na vysokých podpatcích byste měli na povrch položit nejprve prsty a teprve potom patu. Ženy, které se ladně pohybují na vysokých podpatcích, mají kolena vždy rovná. Ohnuté nevypadají příliš esteticky. Kroky, které podniknete, by neměly být ani příliš velké, ani příliš malé. Pohyb ve špičkách odhaluje nejistotu. Příliš velké schůdky však nemusí odpovídat elegantnímu charakteru bot na vysokém podpatku. V situaci, kdy ani pohodlné vysoké podpatky neposkytují dostatečnou volnost pohybu, může být lepším řešením naučit se chodit na klínech. V jejich případě je tělesná hmotnost rozložena rovnoměrně, což usnadňuje zaujetí rovného držení těla a správné kroky.

A co velmi vysoké podpatky?

Velmi vysoké podpatky hodně zatěžují svaly těla a páteře. Přestože vypadají velkolepě, stojí za to zvážit vaše skutečné možnosti. Ženy, které ještě nikdy nenosily podpatky, by s nimi měly své dobrodružství začít od výšky 5-7 cm. 10 centimetrů vysoké podpatky jsou pohodlnějším řešením, když je jejich přední část na klínku. Toto zvýšení snižuje výšku podpatku. Například u 13centimetrových podpatků díky přítomnosti 8centimetrové platformy vpředu vypadají jako kachny.Takové vysoké boty bez špičky se zvětšují by měly nosit pouze ženy se značnými zkušenostmi s jejich nošením.

Lidé, kteří si koupili 12 cm podpatky, často přemýšlí, které prsty nalepit na vysoké podpatky. Přestože se toto řešení může zdát poměrně překvapivé, má své racionální opodstatnění. 3. a 4. prst by měl být lepen pomocí hypoalergenní lékařské pásky, protože zde se vyskytuje n. metatarsalis. Velmi vysoké boty ho vystavují obrovskému přetížení, které se projevuje bolestí.

Podpatky s výškou 10–13 cm budou pouze pracovat v případě zdravých lidí, kteří netrpí nemocemi páteře a nohou. Doporučuje se je občas nosit. Příliš časté nošení takto vysokých bot může vést k deformaci chodidla.

Platí tato pravidla pro jiné typy podpatků?

Ve skutečnosti byste měli chodit na vysokých podpatcích vždy se vzpřímeným držením těla a nohama umístěnými rovně za sebou, ale určité detaily vyžadují další pozornost. Sandály na vysokém podpatku musí poskytovat dobrou ochranu proti vypadnutí prstů. Otevřená přední část zvyšuje riziko zranění, proto v případě těchto bot ještě více dbejte na výšku přizpůsobenou vašim schopnostem. Sandály na Spodpatku jsou méně pohodlné než vysoké podpatky. Při nesprávném umístění chodidla často trčí největší prsty do strany a mohou se zkroutit. V případě sandálů na vysokém podpatku se vyplatí volit spíše silnější pásky, které poskytují dostatečnou oporu, než tenké, i když ty druhé vypadají estetičtěji.

Kotníkové boty na vysokém podpatku mají vyšší svršek, který zakrývá kotník a často část lýtka. Na jednu stranu jsou takové boty stabilnější než sandály. Na druhou stranu musíte nohy správně umístit, protože kotník je náchylný k podvrtnutí. I když nedošlo k žádnému zranění, nesprávný krok může způsobit bolest v dolní části nohy. Vyplatí se dbát na to, aby svršek bot těsně přiléhal ke kotníku a lýtku. Pokud je uvolněný, může způsobit jeho zkroucení. Ženy, které se necítí sebevědomě v podpatcích, si rády vybírají kotníkové boty na klínku. Také opticky zeštíhlují postavu a prodlužují nohy, poskytují větší volnost pohybu. Výše zmíněné boty na klínku umožňují rovnoměrné rozložení tělesné hmotnosti, zatímco na podpatcích většina váhy připadá na prsty.

Ne každá pata je stejná. Tenké se obvykle vyznačují nízkou stabilitou, zatímco boty na vysokém podpatku se cítíte jistější. V jejich případě byste také měli udržovat vzpřímené držení těla a používat výše popsané techniky umístění chodidel.

Jak se naučit chodit na vysokých podpatcích? Lekce, kurzy nebo samostudium

Naučit se chodit na vysokých podpatcích vyžaduje cvik, za zvážení stojí rozdělení na etapy. Mnoho žen se této dovednosti učí samy doma. Při nošení vysokých podpatků je nejlepší projít se před velkým zrcadlem, abyste pozorovali všechny součásti a v případě potřeby je korigovali. V zrcadle můžete vidět pokrčení kolen nebo pokrčení paží, které dělají špatný první dojem při pracovním pohovoru nebo obchodní schůzce. Internet nabízí bezplatné lekce, které představují klíčové problémy týkající se správného držení těla a provádění kroků. Některé ženy se rozhodnou zúčastnit se speciálních kurzů, ale ve většině případů trénink prováděný doma přináší požadované výsledky. Pro začátek se vyplatí vybrat boty na nízkém a silnějším podpatku (maximálně 4 cm). Časem můžete sáhnout po vyšších a tenčích podpatcích. Úspěch v dřívější fázi vám dodá sebevědomí a motivuje vás k dalšímu učení

Časté dotazy – co dalšího potřebujete vědět?

Výše uvedené vysvětluje, jak chodit na vysokých podpatcích. Zájem žen však přitahují i ​​další aspekty. V sekci FAQ níže najdete mnoho užitečných tipů, jak nosit vysoké podpatky.

Jak lézt po schodech na vysokých podpatcích?

Doporučuje se, abyste při stoupání do schodů umísťovali pouze přední část chodidla a prsty na příčkách. Při této činnosti se vyplatí zajistit vlastní bezpečnost přidržováním se madla. Při sestupu ze schodů položte celé chodidlo a patu na další schody.

Jak chodit po dlažebních kostkách na vysokých podpatcích?

Dlažební kostky jsou noční můrou všech žen, které preferují vysoké podpatky. Tenký podpatek se snadno zaboří do prostoru mezi dlaždicemi, což může mít za následek podvrtnutí kotníku. Abyste předešli zranění, vyplatí se na tento typ chůze zvolit lodičky na vysokém podpatku.

Jak vydržet celý den na vysokých podpatcích?

Některé ženy nosí v práci vysoké podpatky. Po pár hodinách pociťují výrazné nepohodlí, které lze zmírnit použitím gelových nártových vycpávek, gelových podpatků a náplastí proti kuří oka. V mnoha případech se mimořádně osvědčuje i sprej na natahování bot.

Jak chodit na vysokých podpatcích bez bolesti?

Pohodlné vysoké podpatky vyrobené z měkké kůže profilované, pomáhají vyhnout se bolesti. Ženám, které své dobrodružství s podpatky teprve začínají, se nedoporučují podpatky vysoké 10-13 cm. Je lepší volit o něco nižší, ale dá se v nich pohybovat s grácií a bez bolesti. Abyste se vyhnuli nepříjemným příznakům při nošení vysokých podpatků, přelepte 3. a 4. prst lékařskou páskou. Klínek vpředu snižuje výšku podpatku, a proto je to trik, který stojí za pozornost.

Přečtěte si také:

Doporučeno pro vás

Soubory cookie používáme ke správnému fungování webových stránek, k nabízení sociálních funkcí, analýze návštěvnosti a provádění marketingových aktivit – jak ze strany nás, tak našich Důvěryhodných partnerů. Více informací naleznete v zásadách ochrany osobních údajů. Přijetím této zprávy souhlasíte s jejich uložením na váš počítač. Podmínky uložení nebo přístupu k nim můžete určit kliknutím na záložku „Konfigurace souhlasů“. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat vymazáním cookies z prohlížeče na koncovém zařízení.
Close
pixel