Uložit do nákupního seznamu
Vytvořit nový nákupní seznam

Jak čistit gumové a kožené žabky?

2024-01-29

Dámské gumové a kožené žabky jsou mezi ženami již léta neochvějně oblíbené . Jejich design a barvy se mění, ale pohodlí, které poskytují, stále vybízí k nošení v teplých dnech. Ženy, které preferují tyto boty na léto, zdůrazňují, že je na nohou prakticky necítí. Otevřený design poskytuje vynikající ventilaci, která zabraňuje pocení vašich nohou. Nejlepší je volit letní obuv co nejkvalitnější. Bohužel se občas zašpiní. Jak čistit žabky a používat je několik sezón?

Jak čistit žabky?

Když si mnoho lidí klade otázku, jak vyčistit dámské žabky, automaticky je napadne dát je do pračky. Výrobci domácích spotřebičů stále častěji nabízejí režim mytí bot. Používání je však na vlastní nebezpečí. Žabky, stejně jako jiné boty, nelze prát v pračce, může dojít k jejich rozlepení a poškození. Existují méně invazivní způsoby, jak je zbavit nevzhledných nečistot. Měly by odpovídat materiálu, ze kterého jsou boty vyrobeny. Jak čistit chlopně, aby se nepoškodily?

Obnovte krásu gumových a kožených žabek

Na léto se často volí dámské gumové a kožené žabky. Ženy se v nich cítí skvěle, protože umožňují noze dýchat. Mnohé z nich se přitom nosí stejně pohodlně jako pantofle. Bohužel se boty časem zašpiní a ztratí svůj estetický vzhled. Neznamená to, že byste se s nimi měli rozloučit a sáhnout po nových. Stačí z nich odstranit špínu, špínu a trávu. Klíčovou roli hraje také odstranění zápachu potu a zbytků mazu. Jak čistit žabky? Podrobné pokyny jsou uvedeny dále v článku.

Jak čistit gumové žabky?

Gumové žabky se velmi snadno udržují. Nečistoty z nich odstraníte domácími metodami, které neohrožují jejich životnost. Jak čistit gumové žabky? Stačí sáhnout po jedlé sodě a pracím prášku. U toho druhého byste si měli přečíst složení, protože přítomnost bělicích látek se nedoporučuje. Hrozí, že poškodí materiál, ze kterého jsou dámské žabky vyrobeny. Jedlá soda a prací prášek bez bělidel jsou smíchány v poměru 1:1 a následně rozpuštěny v malém množství teplé vody. Výslednou směs naneste pomocí čistého hadříku na boty a poté boty otřete čistým vlhkým hadříkem. Nakonec se suchý kus látky použije k odstranění vlhkosti z žabek. Po každé vycházce se doporučuje otřít boty vlhkým hadříkem bez saponátů. Tím se zabrání tvorbě nových nečistot.

Jak čistit kožené žabky?

Kůže je extrémně ušlechtilý a odolný materiál za předpokladu, že je o ni náležitě pečováno. Obilí, semiš a nubuk vyžadují zcela odlišné metody péče. Chyby v této oblasti často vedou k poškození obuvi. Jak čistit kožené žabky?

Pro péči o lícovou kůži se doporučuje roztok jemného mýdla a vody. Dámské žabky vyčistěte výslednou směsí pomocí kartáčku na boty s měkkými štětinami. Je třeba pamatovat na to, abyste také odstranili nečistoty z vnitřku popruhů pro podporu chodidla.

Semišové a nubukové žabky nesnášejí kontakt s vodou. Doporučuje se je čistit pomocí speciálních kartáčků a přípravků.

Kožená stélka se poměrně hodně špiní, protože je v přímém kontaktu s chodidlem, vylučuje kožní maz a pot . To podporuje množení patogenů uvnitř obuvi. Vložku se vyplatí pravidelně čistit. K tomu si připravte šampon na boty a měkký zubní kartáček, kterým nanášejte saponátový roztok krouživými pohyby. Nakonec se vložka otře suchým hadříkem a nechá se přirozeně uschnout, mimo slunce.

Mytí kožených žabek může oslabit jejich mechanickou pevnost. Doporučuje se údržba. Přípravek se volí podle druhu materiálu, ze kterého jsou boty vyrobeny. Obilná kůže, semiš a nubuk jsou zachovány odlišně.

Jak vyčistit bílé žabky?

Dámské bílé žabky se hodí k většině jarních a letních stylů, protože mají univerzální charakter. Dobře ladí s mnoha barvami. Světlé barvy jsou navíc geneticky spojeny s teplejším obdobím. Jak vyčistit bílé žabky, které snadno ztrácejí svěží a atraktivní vzhled?

Hodně záleží na tom, z čeho jsou vyrobeny. Bílé gumové žabky jsou odolnější než semišové popř. nubukové.Nečistoty z nich zbavíte velmi jednoduchým způsobem. Vše, co potřebujete, je zubní pasta a kartáček s měkkými štětinami. Po vyčištění boty otřete vlhkým hadříkem a nechte přirozeně uschnout.

Jak čistit bílé žabky z lícové kůže? 4 lžičky citronové šťávy rozpustíme ve sklenici vody. Výslednou směsí opatrně otřete boty čistým hadříkem.

Bílé semišové kožené žabky nejlépe osvěžíte pomocí specializovaných přípravků dostupných na trhu. Tyto boty jsou nejchoulostivější.

Tajemství efektivního čištění bot – co ještě potřebujete vědět?

Vhodná impregnace chrání boty před nečistotami. Prodejny nabízejí specializované přípravky, které zohledňují materiál, ze kterého je obuv vyrobena, a její barvu. Ujistěte se, že máte správné produkty a používejte je podle pokynů na obalu.

Módní dámské žabky naleznete v našem internetovém obchodě. 

Přečtěte si také:

Doporučeno pro vás

Soubory cookie používáme ke správnému fungování webových stránek, k nabízení sociálních funkcí, analýze návštěvnosti a provádění marketingových aktivit – jak ze strany nás, tak našich Důvěryhodných partnerů. Více informací naleznete v zásadách ochrany osobních údajů. Přijetím této zprávy souhlasíte s jejich uložením na váš počítač. Podmínky uložení nebo přístupu k nim můžete určit kliknutím na záložku „Konfigurace souhlasů“. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat vymazáním cookies z prohlížeče na koncovém zařízení.
Close
pixel