Uložit do nákupního seznamu
Vytvořit nový nákupní seznam

Jak roztáhnout boty na šířku?

2022-06-28

Každý z nás pravděpodobně zná následující scénář. Našli jsme si krásné, často drahé boty z nejnovější kolekce. Vyzkoušeli jsme si je v obchodě, vypadaly perfektně, tak jsme si je koupili. Bohužel, když jsme se rozhodli jít poprvé ven, najednou jsme zjistili, že v nich nemůžeme ujít dlouhou vzdálenost, nemluvě o cestě z domova do práce. Boty, které se v obchodě zdály dokonalé, se ukázaly být příliš těsné, nepohodlné a nakonec skončily hluboko ve skříni. Co můžete v této situaci dělat? Jak rozšířit boty, které již nemůžeme vyměnit za větší velikost? Naštěstí existuje několik způsobů!

Jak prodloužit příliš těsné boty?

Nejlepší by samozřejmě bylo jednat preventivně. Než si tedy boty koupíme, zvažme, zda je lze v případě potřeby natáhnout. Skutečnost, že existuje několik metod, jak roztáhnout boty do šířky, neznamená, že úplně každý typ obuvi bude možné alespoň trochu zvětšit. Hodně záleží na typu obuvi, materiálu, ze kterého je vyrobena, a způsobu spojení jednotlivých částí obuvi. .

Měkká kůže a šitá obuv se nejsnáze rozšiřují, protože materiál je pružný a poměrně rychle se přizpůsobuje změnám. Rozšíření obuvi z tuhé syntetické kůže je o něco obtížnější. Nicméně i tak to vždy stojí za vyzkoušení.

Jak prodloužit nové boty - tipy

Pokud jsou naše vysněné boty příliš těsné na šířku, je to pravděpodobně proto, že jsou nové. Boty nemusely být často zkoušeny v obchodě, a proto se během nošení protáhnou. Jak ale roztáhnout boty do šířky, když se nemůžeme dočkat?

Pokud potřebujeme jednat rychle, je nejlepší použít vysokou nebo nízkou teplotu. To je ideální pro přírodní nebo měkké materiály. Nejběžnější metodou je použití fénu a silných ponožek. Nejprve si na nohy navlékněte silné vlněné ponožky a obujte si boty. Poté je zahřejte horkým vzduchem z fénu a věnujte zvláštní pozornost místům, která jsou příliš těsná.

Druhou metodou, která využívá působení teploty k roztažení obuvi do šířky, jsou sáčky s ledem a mraznička. Naplňte plastové sáčky vodou a vložte je do bot, které pak vložte do mrazáku. Led má větší objem než voda, a proto boty zevnitř jemně roztáhne.

Jak rozšířit kožené boty, aby se nepoškodily?

Zatímco u relativně levných bot z umělé kůže můžeme riskovat použitím různých metod, u bot z přírodní kůže, které nás stojí o něco více, je velmi důležité být opatrný. Proto se mnoho lidí ptá, jak rozšířit kožené boty, aniž by je poškodili.

Nejbezpečnějším řešením je odnést je k obuvníkovi, který boty rozdělí na šířku. Obuvníci mají specializované vybavení a přípravky, s jejichž pomocí mohou koženou obuv rychle a bezpečně rozšířit.

Domácí prostředky pro rozšíření bot

JPokud však chcete metodu nejprve vyzkoušet na vlastní kůži, je dobré použít poslední. A jak se boty rozšiřují pomocí šroubováku? Tato metoda je velmi jednoduchá. Jednoduše je vložte do bot a nechte je tam po určitou dobu, například přes noc. Alternativním řešením, pokud takové doplňky doma nemáte, jsou silné ponožky. Můžeme jimi vycpat boty a podobně je nechat na noc. Místo ponožek můžeme také použít zmačkané noviny nebo papír..

Dalším domácím způsobem, jak roztáhnout boty do šířky, je použití páry. V hrnci uvaříme vodu a pak nad ní ohříváme boty. Pak si na nohy navlékneme silné ponožky, a jakmile se materiál zahřeje a navlhne, obujeme si boty a chodíme v nich po domě. Tímto způsobem se materiál jistě rozšíří.

Osvědčeným řešením je také zakoupení speciálního spreje na natahování obuvi. Jednoduše jím postříkejte vnitřní stranu bot a poté si obujte návleky nebo se v nich projděte po domě.

Přečtěte si také:

Doporučeno pro vás

pixel