Uložit do nákupního seznamu
Vytvořit nový nákupní seznam

Pohodlná obuv pro práci ve stoje – jak vybrat? Průvodce nakupováním

2024-01-16

Vaše profese někdy ovlivňuje výběr oblečení a doplňků, protože musí splňovat přesně stanovená kritéria. Pohodlnou obuv pro práci ve stoje ocení všichni lidé, kteří pracují v obchodě nebo se vzhledem ke specifické povaze svých povinností hodně pohybují, například po skladu nebo mezi odděleními společnosti. Vybrat správný model je často obtížné. Je třeba vzít v úvahu několik klíčových aspektů. Tento článek vám ukáže nejpohodlnější boty pro práci ve stoje, do kterých se také vyplatí investovat, když se do práce dostanete pěšky.

Jaké boty potřebují lidé, kteří tráví 8 (nebo více) hodin na nohou?

Pracovat 8 hodin na nohou může být extrémně zatěžující pro páteř a dolní končetiny. Dobrá obuv na dlouhé stání však může nepříjemným příznakům předejít. Velmi často jejich výška, tloušťka podešve a profilace ovlivňují komfort používání. Stojací boty by měly být ploché, protože pata způsobuje, že 90 % tělesné hmotnosti je soustředěno do přední části chodidla. To může vést k vážným deformacím a zraněním. Pohodlná vycházková obuv se bude hodit každému, kdo dohlíží a koordinuje různá oddělení. Abyste se vyhnuli bolestivým puchýřům po celém dni na nohou, vyplatí se zvolit pohodlné dámské tenisky. Je důležité, aby jejich podrážka účinně neutralizovala dopady chodidla na zem. Některé ženy považují dámské tenisky. Ty mohou také velmi dobře fungovat, zvláště pokud jsou přizpůsobeny anatomii nohy. Pohodlná obuv na vycházkovou práci by vám bezesporu neměla odírat nohy. Pokud je při měření daného páru na jakémkoli místě tlak nebo tvrdý prvek, je to známka toho, že tento model není kompatibilní s nohou. Z dlouhodobého hlediska může způsobit bolestivé oděrky. Aby se tomuto typu nepříjemnosti vyhnuly, mnoho žen volí kožená sportovní obuv. Díky použití vysoce kvalitního materiálu nejen dokonale propouští vzduch, zabraňují pocení nohou, ale také skvěle fungují a přizpůsobují se přirozeným anatomickým křivkám.

Jaké modely bot budou nejpohodlnější pro práci ve stoje?

Výše uvedené jsou 3 typy obuvi, které jsou ideální pro dlouhé stání. Řeč je o dámských teniskách, dámských teniskách a kožených sportovních botách, všechny mají plochou podrážku. Ujistěte se, že vaše tělesná hmotnost je rozložena rovnoměrně. Díky tomu se můžete vyhnout bolestem zad a nohou. Mezi pohodlné boty pro práci ve stoje patří i balerínky. Ty mají velkou skupinu fanoušků, protože často připomínají pantofle, které na nohou vůbec necítíte. Měli byste však dbát na to, aby jejich podrážka nebyla příliš tenká. Pohodlné žabky pro práci ve stoje jsou velmi oblíbené zejména mezi zdravotníky. Ty mají často speciální výplň, která vytváří jakýsi polštář, který tlumí kontakt nohy s tvrdým povrchem. Jejich další výhodou je flexibilita a přizpůsobení anatomickému zakřivení chodidla. Boty na dlouhé stání najdete také v sekci, která nabízí dámské tenisky. Tyto boty mají velkou skupinu fanoušků, výběr bílého nebo černého modelu bez dalších dekorací vám umožní získat elegantnější sportovní obuv. Výše zmíněné modely jsou perfektní pro práci v obchodě, 8 hodin stání na nohou a častého pohybu po firmě.

Jaké boty byste si měli vybrat, pokud v práci hodně chodíte?

Pohodlná vycházková obuv je základním prvkem šatníku všech lidí, kteří do společnosti cestují pěšky, koordinují práci různých oddělení nebo pořádají obchodní jednání. V jejich případě mokasíny. Jedná se o boty s plochou podrážkou nebo malým klínkem, které zajišťují rovnoměrné rozložení tělesné hmotnosti, takže nezatěžují pouze jednu část chodidla.  Byly převzaty z pánského šatníku a přizpůsobeny potřebám žen. Dostupné jsou v klasické černé a hnědé, ale také v pastelových barvách. Dámské Lords jsou elegantní i pohodlné boty, které můžete bez obav obout i na pracovní schůzku. Pro nošení v práci si můžete vybrat i dámské ploché boty. Jedná se o pozoruhodné řešení pro chladnější dny, protože chrání nohu před chladem. Výběrem klasického modelu a barvy dámských plochých bot je můžete bez obav obout na schůzku s klientkou.

Jaká obuv není vhodná pro dlouhé stání?

Některé boty nebudou vhodné pro práci na nohou. Při diskuzi o nejpohodlnější obuvi byly zmíněny žabky. To jsou skutečně řešení, které stojí za zvážení, protože chrání prsty před vypadnutím a mají plochou podrážku. Žabky na vysokém podpatku se však nehodí pro práci vestoje, stejně jako jehlové boty, kotníkové boty na podpatku nebo lodičky. Za prvé přispívají k nepříznivému rozložení tělesné hmotnosti. Opírá se o přední část prstů, což může vést k bolesti až trvalé deformaci chodidla. Za druhé, žabky na vysokém podpatku jsou extrémně nestabilní konstrukcí, která může dokonce vést k vážným zraněním, včetně vyvrtnutí kotníku. Jaká obuv není vhodná pro práci se stáním nebo častou chůzí? Některé ploché boty se také mohou ukázat jako problematické. Příliš tvrdé a tuhé dámské tenisky vám budou drhnout nohy. Nicméně gladiátorské boty s četnými pásky na zavázání kolem kotníku mohou narušit průtok krve, když stojíte po mnoho hodin. Nedoporučují se ani žabky, protože pásek mezi prsty často způsobuje při delším nošení bolestivé oděrky. V případě uzavřených bot je třeba dbát i na jejich prodyšnost, aby nedošlo k pocení nohou a klouzání uvnitř bot.

Můžou vám vložky do bot pomoci?

Vyplatí se pečlivě vybírat boty na dlouhé stání. Někteří lidé, kteří v práci hodně chodí nebo stojí, volí doplňková řešení zvyšující jejich pohodlí. Jednou z nich jsou vložky do bot pro práci vestoje. Jejich úkolem je snížit možnou bolest a mikrošoky, které doprovázejí enormní zátěž chodidel.Tyto typy vložek byly pečlivě navrženy. Na jejich výrobu byly použity speciální materiály. K rovnoměrnému rozložení tělesné hmotnosti přispívají i vložky pro práci ve stoje. Rovněž stojí za to vzít v úvahu skutečnost, že tato forma profesionální činnosti zvyšuje riziko vzniku podélných plochých nohou. Proto se vyplatí přijmout preventivní opatření, včetně nošení ortopedických vložek

Jak se po práci starat o nohy a chodidla?

Ani ta nejpohodlnější obuv pro práci ve stoje nás nezbaví nutnosti pečovat o své nohy. Díky své profesionální činnosti jsou vystaveni mimo jiné: na křečové žíly. Chcete-li zabránit jejich vzhledu, lehněte si nohama proti zdi. Pro zlepšení krevního oběhu se také doporučuje polévat úsek od kolene až po chodidlo studeným proudem vody. Tato jednoduchá akce způsobí zúžení krevních cév.  Válečková masáž, která by se měla provádět od chodidel směrem k srdci, může unaveným nohám přinést také mnoho výhod. Měl by pokrývat nejen spodní část nohou, ale také lýtka a stehna. Masáž válečkem by měla být prováděna na přední i zadní straně. Některé sportovní aktivity podporují zdraví nohou tím, že předcházejí problémům s krevním oběhem a blokádám. Patří mezi ně plavání, běh a hraní tenisu.

Přečtěte si také:

Doporučeno pro vás

Soubory cookie používáme ke správnému fungování webových stránek, k nabízení sociálních funkcí, analýze návštěvnosti a provádění marketingových aktivit – jak ze strany nás, tak našich Důvěryhodných partnerů. Více informací naleznete v zásadách ochrany osobních údajů. Přijetím této zprávy souhlasíte s jejich uložením na váš počítač. Podmínky uložení nebo přístupu k nim můžete určit kliknutím na záložku „Konfigurace souhlasů“. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat vymazáním cookies z prohlížeče na koncovém zařízení.
Close
pixel